Florin Cîţu, despre valul patru al pandemiei: Nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin

Premierul României, Florin Cîţu a precizat faptul că, valul patru al pandemiei de coronavirus nu se poate justifica atât timp cât există vaccin.

„Chiar sunt bucuros că românii se bucură de facilităţile pe care le are România în domeniul turistic. În iarnă România a fost una dinte singurele ţări din Europa care a avut deschis sezonul turistic şi am fost prima ţară care a relaxat condiţiile şi a avut şi vaccin la liber. Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie doar să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu, potrivit Mediafax.

Cîţu îi roagă pe liderii politici şi pe cei care critică campania de vaccinare să se implice.

„Dacă va fi nevoie voi merge iar prin ţară. Nu l-am văzut nici pe preşedintele PSD, nici pe cei care critică această campanie să fi făcut un minim efort pentru a susţine această campanie de vaccinare. (...) Doar dacă ne vaccinăm putem să scăpăm de pandemie. Nicio altă măsură luată anul trecut nu ne-a scăpat de pandemie, dar în momentul în care au apărut aceste vaccinuri am văzut că am putut să depăşim această fază”, a precizat Florin Cîţu.