Filmul documentar „România Sălbatică”, proiectat în premieră la TIFF

“România sălbatică” este cel mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din țara noastră. După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și mai bine de 10 ani de preproducție filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării.

Filmul documentar „România Sălbatică” a fost proiectat în premieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

“România Sălbatică” a putut fi urmărit în Cluj-Napoca, în Piaţa Unirii şi la Cinema Florin Piersic şi în Floreşti, în Parc Poligon Floreşti.

„Sunt obstacole, eşti la latitudinea vremii cumva, dar dacă îţi place ce faci, treci peste orice. Am îndurat şi frig şi ninsoare şi soare şi de toate, dar imaginile au meritat. Filmul ăsta încearcă să arate că natura de la noi încă mai există, că este frumoasă, este spectaculoasă”, a mai spus inițiatorul proiectului și regizorul filmului documentar "România Sălbatică", Dan Dinu, potrivit ŞtirileProTv.

După premiera națională de la TIFF, filmul "România Sălbatică" își va începe călătoria prin țară din luna august cu o serie de proiecții-eveniment open-air, unele din ele organizate chiar în rezervații naturale.

De asemenea, filmul va fi lansat în cinematografe în luna septembrie. 

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania a aniversat 20 de ani la ediţia din această vară, care a avut loc între 23 iulie – 1 august 2021 la Cluj.