Fără colindat din casă în casă şi mese restrânse de Crăciun

Astfel, executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție.

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, a declarat Comisia Europeană.

Comisia Europeană le face statelor membre pentru perioada sărbătorilor mai multe recomandări. Astfel le sugerează statelor membre să interzică adunările publice și să reglementeze pe cât posibil cadrul în care pot avea loc reuniunile în familie în perioada sărbătorilor:

 -Definiți criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor.

-Încurajați oamenii care intenționează să petreacă împreună sărbătorile de la finalul anului să stea împreună și în zilele anterioare și în zilele de după festivități.

-În cazul ceremoniilor religioase, luați în considerare evitarea adunărilor în masă și utilizarea pe cât posibil a mediului online, TV sau a emisiunilor radio. 

Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor religioase pe perioada sărbătorilor de Crăciun.