Expertul contabil, Claudia Paven: Head Hunting-ul este o metodă folosită des în recrutarea de personal

În cadrul emisiunii, Profesionist în contabilitate de la NapocaFM, expertul contabil şi fondatorul Global Solutions Fiscal, Claudia Paven a vorbit despre cele mai eficiente metode de recrutare de personal.

Claudia Paven a declarat că, recrutarea este un proces important în angajarea de personal.

“Este foarte important pentru că, oamenii cu care lucrezi, oamenii din echipa ta sunt motorul afacerii. Dacă echipa ta este ceea ce ai nevoie și funcționează la capacitate maximă, înseamnă că și productivitatea lor este la fel. Dacă cineva din echipă nu se încadrează în echipă cum trebuie, nu se acomodează și apar tot felul de tensiuni, pierzi timpul rezolvând acele tensiuni în loc să faci ceva productiv. Este foarte important ca angajatul să fie omul potrivit la locul potrivit”, a declarat expertul contabil, Claudia Paven.

De asemenea, expertul contabil a precizat că, o metodă relativ nouă de recrutare este Head Hunting-ul.

“Sunt mai multe metode de recrutare. Spre exemplu, apelarea la o firmă de recrutare. De asemenea, antreprenorii mai pun și anunț pe site-urile de recrutare sau în ziarele locale. Recrutarea poate fi făcută prin recomandări sau prin Head Hunting. Head Hunting, adică atunci când ai nevoie de un om foarte bun și îl cauți tu, ca antreprenor, la firmele concurente. Îl găsești și îi faci o ofertă mai bună. Îl faci să plece de la firma respectivă. Se practică această metodă și are rezultate foarte bune”, a precizat expertul contabil.

Claudia Paven a mai vorbit la NapocaFM şi despre cum trebuie formulat anunţul de angajare.

“Spre exemplu, luăm metoda clasică prin care punem un anunț de angajare. Mulți greșesc și nu pun postul exact pe care îl au la dispoziție și la final pun “salariu motivant”. La astfel de anunțuri ești tentat să aplici dacă nu ai experiență și ești tentat să nu aplici dacă ai experiență. De asemenea, când ţi se spune doar “salariu motivant” mă gândesc, oare ce înseamnă salariu motivant, salariu minim pe economie sau 1000-3000 de euro. Un anunț trebuit făcut foarte bine. Să aibă un titlu care să ne ajute, să meargă direct pe postul pe care noi îl vrem ocupat”, a precizat Claudia Paven la NapocaFM.

Global Solutions Fiscal vine în sprijinul anteprenorilor prin transpunerea unui limbaj de specialitate întru-unul pe inţelesul tuturor utilizatorilor de informaţii contabile şi fiscale.

Din grija pentru client şi după ani de experienţă, cei de la Global Solutions Fiscal au învăţat/înţeles că serviciile de contabilitate, consultanţă fiscală, resurse umane şi serviciile conexe personalizate pentru fiecare client în parte reprezintă motorul oricărei afaceri.

GFS lucrează cu clienți din toate domeniile de business intern şi internaţional: producţie, servicii, comerţ, construcţii, imobiliare.