Evenimente sportive și concert unic în acest sfârșit de săptămână la Cluj-Napoca

Începând de astăzi, BTarena va fi gazdă a primului Campionat Mondial de gimnastică ritmică de junioare organizat vreodată în România, unde vor concura 400 de gimnaste din 60 de țări. Campionatul Mondial de gimnastică ritmică de junioare, ediția a II-a, are loc la Cluj-Napoca în perioada 7-9 iulie 2023. Mai multe detalii AICI.

Sâmbătă, 8 iulie, în Piața Unirii peste 400 de chitariști din toată țara, vor susține un concert unic, acompaniați de Mircea Baniciu și Ducu Bertzi în cadrul evenimentului „Pune mâna pe chitară”. Detalii AICI.

De asemenea, duminică, 9 iulie, în Iulius Parc din Cluj-Napoca se dă startul primului eveniment din proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate”, proiect prin care Asociația Caiac SMile își propune, ÎN PREMIERĂ în România, să accesibilizeze lacurile pentru persoane cu dizabilități. Invitați speciali sunt Gașca Zurli și Mirela Retegan, care vor susține un spectacol în deschiderea maratonului. Timp de 12 ore, începând de la 10:00 dimineața, Caiac SMile îi cheamă pe clujeni să dea o vâslă de ajutor și să strângă kilometri din caiac. Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației și vor fi folosite pentru dotarea, în premieră în România, a unui lac (Gheorgheni din Iulius Parc) cu ponton special pentru persoanele cu dizabilități, caiace adaptate, sistem de boxe plutitoare care emit sunete speciale pentru nevăzători, vâsle, padele și veste de salvare corespunzătoare.

Evenimente de mai sus sunt realizate cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.