Emil Boc: Vrem ca până în noiembrie să terminăm partea carosabilă de pe Bulevardul 21 Decembrie

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a precizat în cadrul emisiunii de la NapocaFM faptul că, lucrările merg bine pe Bulevardul 21 Decembrie. El a menţionat că, obiectivul lor este ca până în luna noiembrie să fie gata partea carosabilă de pe Bulevardul 21 Decembrie.

„Este în lucru Bulevardul 21 Deecembrie, ce vreți să facem? Vreți să îl închidem un an? Se lucrează sub trafic, nu avem cum să îl închidem. Este evident că închidem o bandă și se circulă pe alta și tot așa. Până acum s-au mobilizat exemplar muncitorii. Ei trebuie să termine lucrările în aprilie 2022. La cum s-a lucrat până acum și dacă se va continua așa, sunt șanse mari ca anul acesta partea de trafic să fie finalizată, iar pe anul viitor să rămână doar trotuarele și alte detalii de pe Bulevard. Dacă vor face asta îi voi lăuda, dacă nu, voi urmări contractul. Obiectivul nostru este ca până în noiembrie să terminăm partea carosabilă și să scăpăm de traficul infernal”, a declarat Emil Boc, la NapocaFM.

Proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie presupune: 

– construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști;
– crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing);
– construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone;
– plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere;
– lucrări de semaforizare.