Emil Boc: Vaccinarea este calea spre libertatea deplină

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că, ne aşteaptă 10 zile complicate. El a spus că, vaccinarea este calea spre libertatea deplină.

''Ne îndreptăm, după o perioadă de creştere uşoară în această săptămână, într-o fază de platou. Cel mai probabil, începând cu săptămâna viitoare, conform specialiştilor. Spun asta pentru că creşterea nu este foarte accelerată. Ne mai aşteaptă încă 10 zile complicate, după care, sperăm, faza de platou şi de descreştere.

Primăria Cluj-Napoca asigură funcţionarea tuturor centrelor de vaccinare, nu le-a închis niciodată. Mesajul meu este unul simplu: vaccinarea este singura cale pentru a evita boala gravă şi ajungerea la ATI. O spun specialiştii din toată lumea. Alegerea noastră este simplă. Decesele şi cazurile grave sunt peste 90%, la cei nevaccinaţi. Vrem să facem o formă mai uşoară, tratabilă acasă, ne vaccinăm. Sfatul meu este să vorbiţi cu toţi cei pe care îi cunoaşteţi şi nu s-au vaccinat, să îi convingeţi să se vaccineze. Felicit clujenii pentru spiritul civic, dar nu este suficient 53%. Nu o să aşteptăm să ne convingă nici medicii, nici politicienii, noi ca şi comunitate trebuie să facem acest efort, vecinii de bloc, de serviciu, etc. Calea la viaţă este calea la vaccinare. De asemenea, oamenii vaccinaţi nu au restricţii. Vaccinarea este calea spre liberatea deplină şi e normal ca într-o democraţie să fie aşa'', a declarat edilul, în deschiderea şedinţei de Consiliu Local.