Emil Boc: Transport public gratuit pe toată durata zilelor de vineri. Începe programul “Vinerea Verde” la Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunţat în cadrul emisiunii de la NapocaFM, faptul că, în Cluj-Napoca de vineri, 18 iunie, începe programul “Vinerea Verde”.

Primarul a spus că transportul gratuit oferit tuturor persoanelor în fiecare zi de vineri în Cluj-Napoca se va derula sub deviza „Stop, azi mașina stă pe loc”.

“Toată lumea poate să circule de mâine gratuit, în fiecare zi de vineri cu transportul în comun, care reprezintă în toată lumea asta o soluție pentru trafic”, a declarat Emil Boc.

În cadrul emisiunii de la NapocaFM, Emil Boc a vorbit şi despre traficul din Cluj-Napoca. El spune că trebuie să luăm exemplul europenilor.

“Soluția e cum au făcut și cei din Olanda, din Danemarca, Belgia. Ei au ajuns la următoarea concluzie. Oricâte benzi ai crea la mașini, a doua zi toate sunt pline. Mai ales dacă nu ai nici unde, cu atât mai mult. La concluzia asta au ajuns europenii și atunci au plecat invers. Ne îmbolnăvim în fiecare zi din cauza poluării, ajungem în spitale, blocajele sunt tot mai mari. De ce? Pentru că odată ce a crescut nivelul de prosperitate și de viață, omul își permite să aibă mașină și atunci în loc ca o familie să meargă cu o mașină, merge cu 4 mașini, în loc ca oamenii să meargă cu autobuzul, merg cu mașina și evident că se creează ambuteiaje în trafic. E un lucru natural. Atunci soluția este invers. Autoritățile trebuie să creeze soluții alternative pentru transportul în comun și asta fac de câțiva ani buni. Știu că nu se schimbă asta peste noapte”, a menţionat Emil Boc.