Emil Boc: Programul “Vinerea Verde” se aplică dacă 50% din populaţie este vaccinată

Invitat la NapocaFM, Emil Boc a declarat în cadrul emisiunii faptul că, programul “Vinerea Verde” se va aplica în momentul în care se ajunge la 50% de populaţie vaccinată.

“Vinerea verde cu siguranţă urmează. Aia depinde de noi. În următoarea zi de vineri când atingem 50% se circulă fără bilet pe toate liniile în Cluj-Napoca. Undeva în luna iunie să atingem pragul acesta de 50%.

Eu cred că începând cu 11 iunie se poate circula fără bilet”, a declarat Emil Boc la NapocaFM.

Emil Boc a spus că, prin acest program se acordă gratuitate la transportul public oricărei persoane.

”Proiectul se numește ”Vinerea verde! Stop! Azi mașină stă pe loc!” ca să fie și mai atractiv. CTP a propus această formulă, pe care eu o agreez. Prin acest program se acordă gratuitate la transportul public oricărei persoane care dorește să circule pe traseele companiei, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Subliniez. Este un program pe raza municipiului Cluj-Napoca. Costurile vor fi suportate de CTP și dacă va fi nevoie, Primăria va suporta costurile suplimentare generate de "Vinerea Verde"!

Anul acesta avem 7 milioane de lei alocați. Deja Compania se pregătește pentru dificultățile pe care le-a avut în acest prim semestru și ne va înainta o solicitare de compensare, pentru a putea să menținem transportul public. Cu alte cuvinte, Compania efectuează acest transport, iar cheltuielile le suportă Primăria, din banii clujenilor”, a menţionat Emil Boc.

Pentru a ajunge la 50% de populaţie vaccinată, Clujul mai are nevoie de peste 7000 de persoane vaccinate.

“Astăzi noi avem o populaţie vaccinabilă de 286.000 de clujeni. În acest moment avem 135.424 de persoane vaccinate. Pentru a atinge pragul de 50% mai trebuie 7588 de persoane. E pragul psihologic. Putem aspira apoi la orice măsuri. Cum ar fi eliminarea treptată a restricţiilor care se anunţă de către Guvern”, a menţionat Emil Boc la NapocaFM.