Emil Boc: Parcul „Pădurea Clujenilor” se apropie de finalizare

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat că, Parcul „Pădurea Clujenilor” se apropie de finalizare.

„Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor este unul dintre proiectele de amploare ce vizează dimensiunea verde din Cluj-Napoca. Parcul este situat pe Bulevardul Muncii și va oferi clujenilor o nouă zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. În acest moment, lucrările sunt realizate în proporție de 80%, termenul de finalizare fiind luna noiembrie. Până acum au fost plantați peste 1.500 arbori și peste 30.000 puieți pentru crearea unor zone verzi cu amenajări specifice parcurilor. Cu o suprafață de peste 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central Simion Bărnuțiu, Pădurea Clujenilor va oferi vizitatorilor zone de recreere pentru timpul liber, un punct de belvedere, facilități sportive, mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, locuri de parcare, iluminat public și alte dotări specifice”, a scris Emil Boc pe contul de Facebook.

De asemenea, Boc a mai menţionat că, Parcul Tineretului va oferi şi posibilități atipice de agrement prin realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 m lungime.

“Totodată, se va amenaja o grădină urbană pe o suprafață de 4517 mp care să vină în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de exploatare și experimentare.

Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș - 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os - 4.2”, a precizat Emil Boc.