Emil Boc: Nu susțin că vaccinarea trebuie făcută obligatoriu, dar susțin că ea trebuie să fie făcută masiv în manieră voluntară

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că ţările pot impune vaccinarea obligatorie.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a precizat faptul că, el nu este de acord cu obligativitatea vaccinării şi a vorbit despre ce a decis CEDO.

”Mă bucur să văd că ieri Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o decizie istorică, care va avea multe rezonanțe în rândul țărilor europene. Și anume: este posibil ca statele să introducă vaccinarea obligatorie, fără ca prin asta să se afecteze drepturile și libertățile cetățenești.

Eu nu susțin că vaccinarea trebuie făcută obligatoriu, dar susțin că ea trebuie să fie făcută masiv în manieră voluntară. Adică, oamenii să fie convinși și să facă un efort extraordinar să îi convingă și pe ceilalți, dar decizia CEDO a deschis o nouă eră în perioada post-pandemie.

Cu trei mari probleme s-a confruntat planeta, cu foametea, cu războaiele și cu molimile. Războaiele sunt izolate, foametea, în mare, nu este problema cea mai mare, pentru că au murit în 2014, 3 milioane de oameni de obezitate și numai un milion de subnutriție.  Problema cu pandemiile tot timpul va rămâne prezentă. Soluția va fi prin știință și vaccin.

De aceea, decizia CEDO aduce o nouă eră, în care statele pentru protejarea sănătății publice pot să impună chiar obligativitatea vaccinului.

România sper să nu o facă, pentru că trebuie să lucrăm mult la conștiința publică. Lucrurile trebuie făcute prin convingere, prin a le explica oamenilor că nu este nicio contradicție între convingerile religioase și a te vaccina”, a declarat primarul Emil Boc.