Emil Boc: Nu e admisibil să se vândă tot anul artificii. Eu am fost și voi fi întotdeauna de partea celor care susțin interzicerea lor

Primarul Emil Boc este de acord cu interzicerea artificiilor şi a declarat că a fost întotdeauna de partea celor care vor acest lucru. Singura problemă este faptul că nu primăria şi primarul decid interzicerea acestora, ci ar trebui adoptată o lege naţională.

“Nu avem niciun spectacol de artificii. Și mă enervez încă o dată. Nu e admisibil să se vândă tot anul artificii. Măcar pe vremuri se vindeau doar pe 30 și în 31. Iresponsibilitatea unora întrece orice măsură.

Eu am fost și voi fi întotdeauna de partea celor care susțin interzicerea lor, doar că nu primăria poate interzice prin dispoziția primarului comercializarea sau utilizarea acestora. Trebuie lege națională și sper că acum acest guvern, are la dispoziție ani de liniște, că acum nu sunt alegeri, să ia și aici taurul de coarne și să închidă modificarea legislației, astfel încât la fel ca în toată lumea să trăiască oamenii liniștiți”, a declarat Emil Boc.

La nivelul Clujului, Emil Boc a precizat că a avut întâlniri cu poliţia şi în continuare cei care sunt iresponsabili şi au fost prinşi sunt amendaţi.

“Evident că acum am mobilizat, am avut întâlniri și cu poliția județeană și cu poliția municipală, locală am făcut patrule în cartiere. Doar că repet, iresponsabilitatea unora nu poate fi acoperită prin a pune un polițist în spate la fiecare care pur și simplu ne sfidează. Noi îi amendăm acum pe cei care îi prindem și abuzează”, a mai declarat Boc.