Emil Boc: Noi am triplat numărul de locuri la creşe. Probleme sunt în zonele din jurul Clujului

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM, Emil Boc a precizat că, în ultimii ani ei au triplat numărul de locuri la creşe. El a spus că, probleme sunt în zonele din jurul Clujului.

“În primul rând pandemia a înjumătățit locurile din cauza standardelor care trebuie impuse.

Populația Clujului de pe vremea lui Ceaușescu nu a crescut. Este cam aceeași. Din 2007 încoace am triplat numărul de creșe. În condițiile în care populația din Cluj nu a crescut. Atunci de ce nu sunt locuri în creșă?

Primăria Cluj-Napoca a făcut aproape în fiecare an câte o creșă. A triplat numărul de locuri de creșă. Are cheltuieli care nu sunt decontate de nimeni. Primăria le suportă 100% din bugetul local. Dacă cei din preajma Clujului nu fac creșă normal că săracii oamenii ce să facă, vin și creează presiune unde s-au făcut. De ce în Baciu nu este nicio creșă? E posibil pentru că nu există niciun fel de colaboare legală obligatorie, metropolitană, în care Clujul se poate impune. Toți oamenii de acolo săracii trebuie să vină să creeze o presiune pe Cluj. Apahida la fel. De aceea eu când tot insist să se facă odată legea zonelor metropolitane să putem gândi juridic ce se întâmplă în preajma marilor municipalități. Nu avem instrumente să ducem calitatea vieții acolo unde trebuie”, a menţionat Emil Boc.

De asemenea, în urmă cu câteva zile şi viceprimarul Dan Tarcea a vorbit despre această problemă.

“Cele mai multe probleme sunt în zona periurbană - Florești, Baciu, Apahida. În Baciu nu este nicio creșă, iar toți părinții pun presiune pe Cluj-Napoca, pentru a oferi o educație copiilor. Sunt disponibile în municipiu în condiții de pandemie 821 de locuri la creșe, iar 659 sunt disponibile pentru anul 2021-2022”, a spus viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.