Emil Boc: În 2008 am negociat o săptămână și nu a stat nimeni cu pistolul la tâmplă în fiecare zi

„Lucrurile sunt firești în pocedura de formare a unei coaliții. Repet, în 2008 când s-a format coaliția PDL - PSD, s-a negociat peste o săptămână și nu am stat cu pistolul la tâmplă în fiecare zi că trebuie să încheiem mâine și nu poimâine, se încheie conform practicii obișnuite”, a declarat Emil Boc. 

Astfel, primarul municipiului Cluj-Napoca este de părere că în jurul prim-ministrului desemnat de președintele Klaus Iohannis se va constitui o majoritate formată din PNL, USR PLUS și UDMR. 

Pentru prima dată avem într-o coaliție un partid care nu a participat la nicio guvernare în România și nicio guvernare de coaliție. Cu alte cuvinte, dacă PNL-ul și UDMR-ul, în diverse formule, au mai fost în coaliție, au mai negociat împreună, avem acum un nou partener de coaliție care este binevenit și sunt convins că împreună cu USR-PLUS și cu UDMR vom guverna România. Sunt convins că vor găsi resursa politică necesară să meargă mai departe. Va fi desemnat premierul de către președinte, așa spune Constituția, și sunt convins că în jurul premierului desemnat de către Președinte, Florin Cîțu, se va constitui această majoritate, această coaliție capabilă să ducă România mai departe”, a mai spus Emil Boc.