Emil Boc: După modelul european şi România va opta pentru soluţii care deja se consacră la nivel european

Emil Boc invitat la NapocaFM a declarat că, municipiul Cluj-Napoca este primul oraş din România în ceea ce priveşte vaccinarea.

“Suntem primul oraș din România în materie de vaccinare. De altfel se și vede că la Sala Sporturilor inclusiv în ziua de Paşte a fost coadă la vaccinare pentru vaccinarea din mașină. La Spitalul Militar unde este un centru non-stop de vaccinare este coadă. În 14-16 mai vom avea un maraton al vaccinării la Sala Polivalentă. Noi pregătim și alte modalități de vaccinare a clujenilor în centre mai restrânse prin medicii de familie.

Mă bucur că am reușit și înainte de Paşte deschiderea restaurantelor și la interior și la exterior cu o capacitate redusă. Este un produs al efortului clujenilor și al sistemului medical. Să la spunem mulțumesc celor care sunt zi și noapte în centrele de vaccinare. Fară ei acest succes nu ar fi posibil” , a declarat Emil Boc la NapocaFM.

De asemenea, Emil Boc a mai spus că, în luna mai va exista un concert pilot al Operei Române din Cluj-Napoca.

“Concert pilot 20-21 mai la Opera Română. Mă refer la redeschiderea după 1 iunie. După modelul european și Romania va opta pentru soluții care deja se consacră la nivel european. Participarea să fie condiționată de: vaccin cu ambele doze și 10 zile după cea de a doua doză, test PCR făcut în ultimele 48 ore, să demonstrezi că ai trecut prin boală, un test antigen rapid la faţa locului. Eu vă vorbesc din perspectiva a ceea ce văd la Uniunea Europeană”, a mai spus Emil Boc la NapocaFM.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/544117663389642