Emil Boc, despre situația HoReCa din Cluj

Primarul Emil Boc invitat la Napoca FM a declarat faptul că mai multe sectoare din economie au de suferit pentru că nu se ponderează rata de incidență cu numărul de teste.

"Cu HoReCa e un paradox al Clujului care ne afectează și ne doare în fiecare zi. Pur și simplu în corectitudinea criteriilor de la nivelul național, moare economia Clujului. Acum vă spun cu responsabilitate maximă că am ajuns cu cuțitul la os. Pur și simplu sectoare importante ale economiei Clujene sunt puse la pământ datorită faptului că nu se ponderează rata de incidență cu numărul de teste. Încă o dată pentru a mia oară spun că nu e tot una să calculezi o rată de incidență la 2000 de teste, poți să calculezi la 300 de teste cât se fac în alte județe și le punem în aceeași oală", a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Emil Boc a mai declarat faptul că elevii din anii terminali au de suferit și că viitorul lor este în joc.

"De asemenea, dăm o lovitură cruntă copiilor din clasa a VIII-a și clasa a XII-a care la Cluj vor să meargă la școală fiind în an terminal și destinul educațional al lor și viitorul lor în joc pentru că din nou aceste criterii nu ponderează cu numărul de teste. Corect ar fi să se calculeze rata de incidență din numărul de teste care se fac. Am ajuns victima propriului succes prin faptul că la Cluj sunt oameni mai bine înstăriți financiar. Eu am fost și voi fi întotdeauna un susținător al testării, fără discuție. Testarea și evaluarea pe baza realizării testelor e soluția ideală de a ieși din pandemia asta, combinată cu vaccinarea și respectarea regulilor. Bun asta e foarte bine, dar după aceea să aplici uniform, mecanic, rigid niște indici. Noi testăm atât cât testează Bucureștiul, iar acolo sunt 6 județe, noi suntem unul singur și calculăm rata incidenței la numărul de teste și atunci ajungem pur și simplu în situația în care oamenii chiar au o furie și supărare mare. Cer în continuare insistent și consistent Ministrului Sănătății, lui Raed Arafat să facă aceste ponderări, să facă aceste analize în situația asta, pentru că nu e normal când ai multe teste să aplici același șablon", a declarat Emil Boc la Napoca FM. 

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/485166652494396