Emil Boc, despre Pădurea Hoia: Acolo din nefericire nu este domeniul de activitate al municipiului Cluj-Napoca

Pentru Pădurea Hoia există un nou proiect imobiliar care ameninţă această pădure. În cadrul acestui proiect ar trebui să fie construite 800 de apartamente.

Emil Boc invitat la NapocaFM a fost întrebat despre acest subiect şi a precizat că, acea zonă nu intră în domeniul de activitate al municipiului Cluj-Napoca. 

“Acolo din nefericire nu este domeniul de activitate al municipiului Cluj-Napoca. Locurile acelea nu sunt autorizate de primăria Cluj. Eu am cerut ceea ce cred că se poate face cu bun simţ, ca autoritățile, fie din Florești sau alte autorități ale statului să găsească soluții să gradeze autorizarea efectivă de construcție a acestora. Cum am făcut și noi la Cluj. De exemplu în Brohanci noi nu am oprit teoretic procesul de autorizare. Se desfășoară dezbaterea publică, se discută în comisisa de urbanism, se aprobă în Consiliul Local, dar autorizația de construcție se emite în 2026. Și aici se poate gândi așa, pot să construiesc 800 de apartamente fără nicio cale de conexiune directă cu Floreştiul, cu Clujul? Asta ar trebui făcut, să se gradeze autorizarea a celor lucrări. Pentru asta trebuie un pic de curaj, pentru că eu asta fac la Cluj și mi-am atras atât de multe critici. Eu am cerut la nivel național să aprobe odată legea asta cu zonele metropolitane, că noi să putem avea un cuvânt de spus. Tot ce se întâmplă în afară, noi nu avem niciun fel de competențe”, a declarat Emil Boc.

 

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/2955465281352522