Emil Boc, despre amenajarea unui heliport: Se folosește în situații critice, nu să plimbe medicii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat faptul că, este de acord ca pe str. Victor Babeş să fie amenajat un heliport. El a spus că, heliportul va fi folosit în situaţii critice.

”Știu că pare că va deranja că trece un elicopter prin centrul Clujului. Oameni buni, orice heliport va salva vieți aflate în stare critică. Nu credeți că vor folosi elicopterul ca să se plimbe un doctor, dintr-o parte în alta. Heliportul se folosește în situații critice, când starea unui om este gravă. Este contra-cronometru și ca să salvezi o viață de ce nu? Dacă condițiile permit, vom fi de acord. Am vrut să facem pe parkingul de la Primărie, dar nu ne-au dat aprobarea cei de la ISU și de la Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru că nu rezistă structura clădirii. Ar fi trebuit construit de la zero, ca să se facă așa ceva. Nu era structură de lift”, a declarat Emil Boc.

Heliportul ar urma să fie amenajat în Cluj-Napoca, pe clădirea care va fi ridicată pe strada Victor Babeș, lângă Clinica de Pneumoftiziologie.