Emil Boc a vorbit despre situaţia Covid-19 de la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc invitat la NapocaFM a vorbit despre situaţia Covid-19 de la Cluj şi a spus că au fost mai multe infectări în timpul săptămânii, pentru că se testează mai mult.

"În primul rând în weekend s-au facut testări puţine şi în perioada săptămânii mai multe și Clujul este mai ridicat ca și grad de infectare, pentru că se fac multe teste. Întotdeauna sunt teste puține în weekend şi în timpul săptămânii sunt multe și sunt multe la Cluj, în comparație cu alte județe care nu fac testări.

Noi nu am carantinat atunci când toți țipau "Carantinaţi Clujul!", "Carantinaţi Clujul!", pentru că le-am explicat faptul că, nu poți compara mere cu pere, noi facem de 5, 6, 7 ori mai multe teste decât alte județe, dar în același timp omori economia. Asta e legea, din nefericire ea trebuie aplicată", a declarat Emil Boc la NapocaFM. 

Întrebat dacă starea de alertă se va prelungi în Cluj, Emil Boc a spus că "atâta vreme cât pandemia asta încă pune probleme, starea de alertă este obligatorie pentru a menține măsurile pe care le avem, cu școlile, purtatul măștii. Dacă nu e stare de alertă nu se pot menține acele măsuri, deci e firesc să se prelungească", a declarat primarul Clujului.

Emil Boc a mai spus că de luni se reia vaccinarea la Cluj.

"De luni se reia vaccinarea, a sosit vaccinul AstraZeneca. Faptul că s-a mai domolit vaccinarea, se datorează faptului că, Uniunea Europeană nu a livrat numărul de doze pe care l-a angajat, din cauză că firmele nu s-au ținut de obligațiile contractuale, dar repet, de luni se intră într-o nouă etapă și se trece la o vaccinare mai simplă", a declarat Emil Boc.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/2834424256771808