Emil Boc a câștigat premiul „Mayor of the Year” la Smart City Industry Awards, intitulat “Primarul anului”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a câștigat titlul de „Mayor of the Year”, la cea de-a 5-a ediție a Smart City Industry Awards.

Totodată, în 20 decembrie 2020, Asociaţia Română pentru Smart City a organizat cea de-a 5-a ediţie a Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al anului în Industria Smart City.

„Primarul Municipiului Cluj-Napoca este un susţinător al conceptului de Smart City şi un lider cu idei şi tehnologii inovatoare. Sub conducerea acestuia, Cluj-Napoca a devenit un prestigios incubator de afaceri dezvoltate în zona IT, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a dezvoltat sectorul de Smart City şi l-a adaugat la fiecare element cu care cetăţeanul se confruntă zilnic: de la transport în comun, la reducerea birocraţiei. Viziunea strategică a primarului a reuşit să transforme Cluj-Napoca în oraş reper în Europa”, le-au transmis organizatorii galei. 

De asemenea, titlul de Best Smart Citizen Project a fost câștigat de proiectul „Unităţi de Suport Medical - Bucureştii Noi şi Cluj Sala Polivalentă”. 

Astfel, sala polivalentă din Cluj-Napoca a fost transformată temporar în centru de spitalizare, cu câte 350 de paturi fiecare pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 ce prezintă forme uşoare şi medii. Sala a stat nefolosită câteva săptămâni, paturile fiind apoi demontate, fără ca vreun bolnav să fie tratat.