Elek Levente: Nu-l crede nimeni pe Emil Boc când spune că va demola 1000 de locuințe

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, președintele Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC), Elek Levente a vorbit despre cum se dezvoltă Cluj-Napoca din punct de vedere urbanistic.

“Sunt mai multe subiecte pe care ne analizăm acum. De exemplu, cazul Hoia este un caz care este în analiza noastră și nu numai a noastră. Mai sunt proiecte pe care încă nu le-am finalizat, sunt unele care au fost în instanță sau încă sunt în instanţă.

Este o adevărată bombă Floreştiul. Deja este o bombă. Deja suportăm consecințele urbanistice. Nu este departe nici Bună Ziua. Cred că ar trebui să avem cumva o viziune mai clară și mai calculată în dezvoltarea urbanistică.

Din păcate acesta e rezultatul goanei după bani pe care o vedem cu toții în fiecare zi. Clujul este un magnet din punctul acesta de vedere. Tendința asta cred că ar trebui să o tempereze exact Administrația Locală și din păcate este exact cea care nu temperează și cea care închide ochii”, a declarat Elek Levente la NapocaFM.

Elek Levente a spus că, planul urbanistic al Clujului nu s-a respectat.

“Planul urbanistic al Clujului este bun, este acceptabil, dar nu s-a respectat, pentru că s-a intervenit cu tot felul de derogări care au dat posibilitatea dezvoltatorilor să construiască.

Noi am încercat. Asociația APUC a încercat să fie un partener. Eu am o cerere de audiență la primar din 2014, care încă nu s-a aprobat. Deci domnul primar nu vrea să discute, nu vrea parteneri. Noi atunci am încercat să facem exact ce am putut”, a declarat Elek Levente.

În cadrul unei emisiuni de la NapocaFM, Emil Boc a declarat faptul că, cei care amenajează apartamente în spaţii autorizate pentru a fi garaje sunt criminali imobiliari. Primarul a spus că, la Cluj au fost două sau trei astfel de cazuri. Emil Boc a menţionat că, apartamentele făcute în felul acesta vor fi demolate.

Președintele Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC), Elek Levente a declarat însă în cadrul emisiunii Real Estate Agenda de la NapocaFM faptul că, ar fi vorba despre mai multe astfel de cazuri în Cluj-Napoca.

“Încă sper ca primarul Emil Boc să spună lucruri credibile. Nu-l crede nimeni când spune că va demola 1000 de locuințe și va lasă 1000 de familii în stradă sau va asigura locuințe sociale pentru ei. Prin 2016 am numărat noi la asociație vreo 500. Este de vină primarul, cel care conduce Administrația Locală de 14 sau 16 ani, care are în subordine Poliția Locală, are în subordine un Serviciu de Control Urbanism, care ar fi trebuit să circule prin zonele în care există șantiere și să verifice acele șantiere”, a declarat Elek Levente.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/1249886738759197/