Echipamente medicale noi pentru Spitalul de Copii din Cluj

Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat 15 echipamente medicale noi care au intrat deja în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca.

Echipamentele medicale livrate unității spitalicești din subordinea forului administrativ județean sunt un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile, cinci aparate de ventilație mecanică convențională cu module de ventilație invazivă, non-invazivă neonatal, pediatric și adult, inclusiv cu modul de High Flow Nasal, două sisteme Bubble-CPAP, patru blendere de aer/oxigen, precum și trei aparate de detectare a venelor. Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, valoarea celor 15 noi dotări este de 1.746.477 de lei.

„Continuăm să investim în dotarea și modernizarea Spitalului nostru de Copii prin achiziționarea celor mai moderne tehnologii și aparaturi din domeniu, indispensabile pentru un act medical de cea mai bună calitate”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Echipamentele medicale noi sunt utile în desfășurarea actului medical întrucât facilitează intubația copiilor în stare critică iar tehnologia modernă de care beneficiază crește siguranța copilului în timpul ventilației cu presiune pozitivă, inclusiv în cazul în care afectarea pulmonară este severă.

Echipamentele medicale au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.