DUBLĂ PREMIERĂ a operei DON GIOVANNI, pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Opera Națională Română Cluj-Napoca are plăcerea de a prezenta vineri, 5 mai și duminică, 7 mai 2023, cea mai nouă producție a Operei clujene, PREMIERA spectacolului de operă DON GIOVANNI de Wolfgang Amadeus Mozart, o lucrare remarcabilă ce a devenit un element de bază al repertoriului operistic, admirată fiind datorită complexității momentelor muzicale și profunzimii psihologice, au anunţat reprezentanţii Operei Naţionale din Cluj, într-o conferinţă de presă organizată joi, 27 aprilie 2023.

Spectacolul va fi prezentat în două distribuții diferite, astfel că publicul va avea ocazia în ambele seri să se bucure de interpretări unice, asistând, de fapt, la două Premiere, aflate sub conducerea muzicală a Maestrului dirijor David Crescenzi, în regia invitatului Paolo Bosisio și scenografia semnată de invitatul Domenico Franchi.

Potrivit unui comunicat de presă al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, acţiunea operei se desfășoară în Sevilla, Spania și spune povestea lui Don Giovanni, un seducător notoriu, impulsiv și carismatic, care își găsește sfârșitul după ce comite o serie de fapte imorale. Cu o muzică remarcabilă și personaje bogat conturate precum, figura tragică a Donnei Elvira și comicul de situație reliefat prin Leporello, valetul lui Don Giovanni, opera DON GIOVANNI a avut Premiera în 1787 la Praga, unde a fost dirijată de însuși compozitorul, devenind una dintre cele mai iubite și populare opere din lume.

“Don Giovanni este o montare pe care noi ne-am dorit-o de ceva vreme. Ştiu că am mai avut un Don Giovanni de curând în ultimii ani într-o colaborare cu Opera din Iaşi. Ne-am dorit mult să avem propria noastră producţie pe care să o putem repeta şi pe care să o prezentăm publicului”, au declarat reprezentanţii Operei Naţionale din Cluj, în cadrul conferinţei.

Pentru realizarea acestui spectacol, Opera Națională Română Cluj-Napoca a reunit o echipă extraordinară, din care fac parte David Crescenzi - Dirijor, Paolo Bosisio -Regie (invitat), Domenico Franchi - Scenografie (invitat), Anca Opriș Popdan - Coregrafie, iar distribuția titrează în rolurile principale soliștii: Florin Estefan\David Pogana în rolul Don Giovanni, Cristian Hodrea\Sebastian Balaj în rolul Leporello, Diana Țugui\Aida Pascu (invitată) în rolul Donna Anna, Anita Hartig (invitată)\Ana Stănescu (invitată) în rolul Donna Elvira, Janetka Hosco (invitată)\Victoria Chicu (invitată) în rolul Zerlina, Marius Aron (invitat)\Cătălin Moței (invitat) în rolul Masetto, Corneliu Huțanu în rolul Comandorul, Eusebiu Huțan\Andrei Manea (invitat) în rolul Don Ottavio, alături de Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca, arată sursa citată.

Considerată o capodoperă a compozitorului W. A. Mozart, opera Don Giovanni va fi prezentată așadar, în PREMIERĂ vineri, 5 mai, de la ora 18:30, în Sala Mare a Operei, fiind urmată de o a doua reprezentație duminică, 7 mai, de la ora 18:30.

„O experiență unică oferită publicului prin distribuția extraordinară, regie și costume impresionante, dar totodată, unul dintre cele mai apreciate și speciale titluri din repertoriul operistic internațional, DON GIOVANNI de W. A. Mozart, va fi prezentat în Premieră, pe scena Operei clujene!”, arată documentul.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și de la Agenția de Bilete a Operei, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.