Dr. Ovidiu Ivan: Subiectul remodelării faciale este complex. Avem la îndemână multe procedee

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut, de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastică, din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre remodelarea facială.

Efectele îmbătrânirii tenului pot fi atenuate cu ajutorul remodelării faciale. Totuși remodelarea facială poate fi soluția pentru mai multe probleme, nu doar pentru îmbătranirea tenului.

“Subiectul remodelării faciale este unul dintre cele mai complexe, pentru că astăzi avem la îndemână nenumărate procedee prin care ne putem adresa efectelor ale trecerilor anilor asupra noastră. Trebuie să înțelegem de la început că trecerea anilor de fapt afectează foarte mult din structura feţei. Oamenii trebuie să înțeleagă că trecerea anilor lasă urme asupra osului, mușchilor, grăsimii, structurii feţei, elasticităţii, culorii. Toate aceste procedee se adresează unora sau mai multor efecte, dar niciodată un procedeu nu va putea să le rezolve pe toate. De aceea o remodelare facială înseamnă de fapt un cumul de proceduri care toate împreună vor duce la rezultatul spontan. Din păcate aceste proceduri nu sunt definitive, vârsta continuă să își manifeste efectele. Cel puțin o dată pe an trebuie făcute anumite proceduri”, a declarat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

“Există o îmbătrânire pe multe planuri. Din punct de vedere genetic nu suntem programați să trăim o veșnicie. De la o anumită vârstă celulele nu se mai refac. Cu anii grăsimea de la nivelul feţei scade sau se deplasează în jos. Pielea nu se mai hidratează așa bine. Pentru fiecare zonă există un anumit tratament”, a menţionat dr. Ovidiu Ivan.

Medicul primar specializat în chirurgie plastică, din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit la NapocaFM şi despre toxina botulinică.

“Tratamentul cu toxina botulinică cred că este cel mai frecvent tratament cosmetico-chirurgical din lume. Este un medicament descoperit de cel puțin 40 de ani de acum. Cred că este la ora actuală cel mai studiat medicament. Toxina botulinică blochează temporar activitatea unui mușchi, astfel încât activitatea pielii de deasupra lui este redusă. Mare parte din riduri se vor relaxa.

Este un tratament foarte simplu, dar e bine să fie făcut de un medic, pentru că este un medicament. Distanța de la bine la rău e foarte mică. Se injectează cu un ac extrem de mic.

Toxina botulinică este un medicament dar nu creează depedenţă fizică. Organismul nu cere această toxină. Este cumva o dependență psihică. După ce te obișnuiești o vreme îndelungată cu o față mai liniștită, mai relaxată cu riduri puține în clipa în care nu mai faci tratament vârsta ne ajunge din urmă. Toxina ne ferește de apariția ridurilor numeroase”, a menţionat dr. Ovidiu Ivan.

Dr. Ovidiu Ivan a spus despre acidul hialoronic şi despre grăsimea proprie că sunt substanţele pe care le avem deja în corp.

“Atât acidul hialuronic cât și grăsimea proprie sunt substanțe de umplere. Ele doar refac volumul care a scăzut cu vârsta sau s-a deplasat din cauza gravitației. Sunt de fapt substanțele pe care le avem în corp. Acidul hialuronic în sine nu este periculos și este perfect acceptat de organism. Acidul hialuronic este destul de safe. Tratamentul cu acid hialuronic este injectabil, în general se injectează cu ace foarte fine. Se poate face un pic de anestezie. Efectele se văd aproape imediat în funcție de zona în care injectezi. Niciodată nu vor rămâne urme de la ac, pentru că se injectează cu ace foarte fine. După care urmează o perioadă de 1-2 săptămâni în care acidul hialuronic se așează, el absoarbe apa din jur de aceea volumul crește puțin astfel încât efectele bune se văd doar după 2-3 săptămâni. Dacă pui cantitatea care trebuie și în zona în care trebuie efectele pot ține și 1 an sau 1 și jumătate. Mai este injectarea cu grăsime proprie. Este grăsimea noastră. În clipa în care recoltezi grăsime celulele sunt cumva fără viață. Le injectezi cât se poate de bine într-o altă zonă cât mai bine vascularizată pe rând ca în timp ele să ia din vascularizaţia din jur. Nu este predictibilă”, a declarat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

Peeling-ul facial este o procedură dificilă, spune dr. Ovidiu Ivan.

“Peeling-ul facial se adresează strict suprafețelor și ridurilor foarte fine. Este o procedură destul de dificilă pentru că e mai greu de controlat. Sunt foarte eficiente pentru curățarea tenului, pentru împrospătare, dar este suficient pentru ca într-o zonă să nu poţi controla cantitatea și să obții o arsură și complicațiile sunt foarte mari”, a precizat dr. Ovidiu Ivan.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.