Dr. Ovidiu Ivan: Remodelarea corporală nu este o metodă folosită pentru a slăbi

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut, de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastic din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre remodelarea corporală.

Remodelarea corporală este o procedură solicitată în ultima vreme.

“Remodelarea corporală este una dintre procedurile care este cea mai solicitată în ultima vreme. De la început trebuie să precizez că remodelarea corporală este de fapt un ansamblu de tehnici, de intervenții care toate au ca scop final recâștigarea unei siluete cât mai aproape de ceea ce ne dorim”, a declarat dr. Ovidiu Ivan.

Remodelarea corporală nu este o metodă de a slăbi, spune dr. Ovidiu Ivan.

“Acesta este cel mai importat subiect de fapt. Toată lumea trebuie să înțeleagă că remodelarea corporală nu înseamnă o metodă de a slabi. Este doar o metodă de a ne rearanja învelișul exterior, de a redistribui anumite volume, anumite forme. În schimb forma finală va fi cu totul alta și asta este ceea ce urmărim de fapt.

Remodelarea corporală cuprinde să zic două mari categorii. Încercăm să luăm ceea ce este în plus, ceea ce se realizează în general prin lipoaspirație sau prin abdominoplastie sau prin liftinguri sau pe cealaltă parte sunt procedurile prin care încercăm să adăugăm, să mărim anumite zone ale corpului”, a declarat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

În cadrul emisiunii de la NapocaFM, dr. Ovidiu Ivan a vorbit despre lipoaspiraţie.

“Ca la orice intervenție chirurgicală mai întâi pacientul trebuie să se califice, adică se fac niște analize, se face un consult care să vadă dacă nu are alte probleme de sănătate care să afecteze, după care intervenția în general se face cu anestezie generală pentru că este mai uşor, există mai mult control și este mai safe. Durează până la maxim 2 ore. După operație sunt niște pansamente speciale care țin astfel încât să nu se umfle foarte tare.

Este o intervenție destul de agresivă și pacientul trebuie să fie într-o stare de sănătate cât mai bună”, a menţionat dr. Ovidiu Ivan.

Recuperarea după remodelarea corporală este destul de lungă şi variază între 2 şi 3 luni.

“Procedurile de remodelare corporală implică o perioadă de recuperare destul de lungă. Variază de la pacient la pacient dar în principiu durează între 2 și 3 luni până când își poate relua complet activitatea", a precizat dr. Ovidiu Ivan.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/928809607880752