Dr. Ovidiu Ivan: Liftingul facial este doar o parte dintr-un tratament complex

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastică, din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre intervenţiile pe care le putem face pentru a avea un chip perfect.

“Efectele vârstei asupra feţei noastre lasă urme adânci la toate nivelele. Din păcate cu anii ligamentele feţei se înmoaie, oasele scad, iar musculatura și grăsimea se deplasează din cauza gravitației în jos. Atunci când prin procedee minim invazive deci fără incizii, fără urme, nu mai putem rezolva aceste procese trebuie să recurgem la intervenții mai agresive în care să repoziționăm ceea ce nu mai este la locul ei. Liftingul facial este o procedură de ridicare a muşchilor, o repoziționare a grăsimii, o refacere a structurii feţei. Liftingul facial se adresează exceselui de piele, defectelor de volum facial. Blefaroplastia este o intervenție care se adresează modificării din jurul ochiului”, a precizat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

Doctorul Ovidiu Ivan a precizat la NapocaFM faptul că, liftingul facial este o parte dintr-un tratament complex. Pentru a ajunge la rezultatul dorit avem nevoie şi de alte intervenţii.

“Din păcate liftingul facial este doar o parte dintr-un tratament complex, este cel care reface poziția și parțial volumul, dar este necesară adăugarea unor alte proceduri. De asemenea, prin lifting facial trebuie să înțelegem că el se compune din mai multe părți, există un lifting al feţei, al gâtului, al părții inferioare a feţei, a părții superioare, al sprâncenelor, al frunții. De cele mai multe ori partea care deranjează cel mai mult este partea inferioară a feţei.

Primul pas pentru liftingul facial este consultaţia. Să stabilim exact ce se poate și pacientul să înțeleagă că nu este o operație definitivă. Va rezolva multe probleme, din păcate nu putem aprecia exact cât va dura efectul. Este o intervenție foarte ok cu rezultate foarte bune, dar nu definitive”, a menţionat dr. Ovidiu Ivan în cadrul emisiunii Frumuseţe la minut de la NapocaFM.

Doctorul Ovidiu Ivan a vorbit şi despre blefaroplastie şi ce este aceasta.

“Blefaroplastia este un termen generic. Blefaroplastia superioară cred că este cea mai frecventă intervenție în ultima vreme, pentru că este o intervenție relativ sigură, nu prea putem să facem nimic rău acolo. Este extrem de spectaculos rezultatul. Recuperarea pentru pleoapele superioare este destul de scurtă, durează până la 2 săptămâni. La nivelul pleoapelor inferioare intervenția este un pic mai sofisticată, pentru că pleoapa de jos este mai sensibilă”, a declarat dr. Ovidiu Ivan.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/945665569569813