Dr. Ovidiu Ivan: Intervenția de lifting mamar este o intervenție complicată

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut, de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastic din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre liftingul de sân.

“Pentru anumite cazuri augmentarea mamară este o procedură mai simplă prin care doar încercăm să refacem sau să mărim volumul sânului. Intervenția de lifting mamar este o intervenție mult mai complicată prin care se urmărește atât refacerea volumului sânului, cât mai ales repoziționarea lui, deci ridicarea lui.

Delimitarea vine din poziția și forma sânului. Un sân care a coborât mai mult de 1 cm nu poate fi corectat decât printr-o corectare de sân. Dacă adăugăm apoi un implant, asta este o discuție foarte mare.

La liftingul de sân de cele mai multe ori avem cicatrici destul de mari, cu cât sânul este mai mare și mai coborât cu atât cicatricile sunt mai mari”, a declarat dr. Ovidiu Ivan.

Candidatul ideal pentru o astfel de procedură trebuie să fie motivat şi să înţeleagă limitele acestei metode.

“Candidatul ideal este destul de greu de definit. Este candidatul motivat și cel care înțelege bine limitele acestei metode. Se adresează oricărei paciente care nu mai este mulțumită de formă sau poziția sânului. Este foarte important ca această intervenție să se facă atunci când pe cât posibil greutatea este stabilă.

După una sau mai multe consultații în care am arătat exact ce se poate face, intervenția chirurgicală se face cu internare de 24 sau 48 de ore. Este o intervenție cu anestezie generală.

După intervenție urmează perioada de recuperare mai lungă decât în alte intervenții.

Dacă la implant situația este un pic mai clară, din păcate la liftingul de sân situația este mai puțin predictibilă. Un sân care s-a lăsat arată faptul că pielea este mai elastică. Foarte mult încercăm să explicăm pacientelor că nu e de așteptat ca rezultatul să se mențină la nesfârșit”, a menţionat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/273526427805958