Dr. Ovidiu Ivan, despre labioplastie: Cererea este din ce în ce mai mare

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut, de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastic din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre chirurgia plastică a organelor genitale.

“Este undeva la limită între chirurgia reconstructivă și chirurgia estetică. Cred că cel mai corect este să facem o reconstrucție estetică a zonei.

Trebuie să facem o diferențiere destul de clară între cazurile care din diferite motive sau anumite afecțiuni necesită această intervenție care are în primul rând tentă reconstructivă și apoi estetică, dar pornind de la aceste tehnici dezvoltate pentru rezolvarea unei probleme s-a ajuns și la tendința actuală de a forța puțin lucrurile și de a face o reconstrucție sau remodelare estetică”, a menţionat dr. Ovidiu Ivan.

Dr. Ovidiu Ivan a menţionat că, în general intervenţia se realizează doar persoanelor peste 18 ani.

“Foarte rar efectuăm astfel de intervenții pentru minori sau până la 18 ani. În general așteptăm că ei să fie majori, să înțeleagă exact ce se întâmplă. De cele mai multe ori este o afectare psihologică majoră și trebuie abordată cât de repede posibil până când ea nu devine un complex care să îi împiedice desfășurarea unei vieți sexuale sau chiar vieți sociale normale. E bine să spunem că se pot face lucruri, că nu sunt complicate, că nu sunt riscuri mari şi că e bine să nu trăiască cu această problemă”, a precizat dr. Ivan Ovidiu.

Despre labioplastie, dr. Ovidiu Ivan spune că, este o intervenţie care se realizează din ce în ce mai des.

“Labioplastia implică în 90% de cazuri remodelarea labiilor mici. Este de înțeles și este chiar recomandată această intervenție. Cred că abia de vreo 5 ani am început să facem și facem din ce în ce mai des această intervenție de când femeile au aflat, și-au dat seama că nu este așa complicat. Cererea este din ce în ce mai mare. În 99% din cazuri totul este de înțeles. Intervenția se realizează în general cu anestezie locală, doar la cererea pacientei se poate face și cu anestezie generală. În general implică o spitalizare de câteva ore”, a precizat dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

Faloplastia însă, nu este o intervenţie pe care dr. Ovidiu Ivan o recomandă.

“Faloplastia este o intervenție mai complexă. Ne gândim la toate modificările care se pot face la nivelul penisului. De la alungire, îngroșare, modificarea tegumentului, la orice intervenție care se realizează la nivelul penisului. Cel mai frecvent se adresează pacienții pentru tentative de mărire, fie a volumului, fie de alungire. De la început trebuie să subliniez că nu se pot face foarte mari alungiri. Este un ușor mit. Se poate face o falsă alungire.

Dacă este vorba despre labioplastie, acolo o recomand pentru că este o intervenție chirurgicală sigură și care are scopul reparării. Pe partea cealaltă, la nivelul bărbaților eu consider că este în 99% din cazuri un moft, că nu este o chirurgie necesară și că riscurile sunt mai mari ca beneficiile. Mai repede sau mai târziu vor apărea complicații”, a spus dr. Ovidiu Ivan.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.