Dr. Oana Rusu: Laserul excimer este o metodă modernă pentru a scăpa de ochelari

În emisiunea, Punct de vedere despre sănătatea ochilor cu Dr. Oana Rusu de la NapocaFM, s-a discutat despre cea mai modernă metodă pentru a scăpa de ochelari sau de lentilele de contact.

Medicul specialist oftalmolog și fondator Q Vision Clinică de Oftalmologie Cluj, Dr. Oana Rusu a precizat în cadrul emisiunii faptul că, terapia laser se foloseşte din ce în ce mai des în oftalmologie.

“În medicină aceste terapii laser încep să aibă tot mai multe ramuri ale oftalmologiei. Oftalmologia folosește deja această terapie laser. De ce? Este mai puțin invazivă, permite o recuperare rapidă a pacientului după această terapie și complicațiile sunt mult mai mici față de o intervenție clasică chirurgicală. În oftalmologie aplicabilitatea laserului este în mai multe afecțiuni oculare”, a precizat Dr. Oana Rusu.

Ce presupune tehnica cu laserul excimer?

“Cel mai frecvent laser pe care noi îl folosim este acel laser excimer. Tot mai mulți tineri doresc să scape de povara ochelarilor sau de povara lentilelor de contact și atunci apelează la acest tip de terapie. Această tehnică laser se bazează pe calitatea epiteliului de a se regenera, epiteliul corneei. Corneea are mai multe straturi. Are de fapt 3 straturi. Practic în momentul în care facem această terapie laser pentru scăderea dioptriilor, se îndepărtează o parte din epiteliu și se aplică laserul pe cornee în așa fel în cât să se şlefuiască. Este o procedură puțin invazivă cu complicații foarte rare, pentru că se lucrează pe suprafaţa ochiului, nu în interior și cu o recuperare destul de rapidă”, a spus Dr. Oana Rusu la NapocaFM.

Q Vision este o clinică modernă de oftalmologie care își tratează pacienții cu empatie și respect.

Clinica are o echipă medicală cu peste 6 ani de experiență, iar în această perioadă au efectuat peste 6000 de operații cu succes.

Clinica oferă diverse servicii, precum consultații uzuale oftalmologice, investigații complexe cu aparatură medicală ultramodernă sau intervenții chirurgicale.