Dotări moderne, din bani europeni, pentru Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz „Kozmutza Flóra”

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. anunțul privind achiziționarea dotărilor necesare desfășurării în condiții optime a activității Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”.

Acestea sunt cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană implementat de forul administrativ județean care vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea clădirii atelierelor instituției.

“Suntem tot mai aproape de finalizarea investiţiei care va aduce numeroase beneficii elevilor, profesorilor, şi nu numai. Importanţa acesteia este susţinută şi de faptul că şcoala este o entitate unică în ţară, fiind singura destinată copiilor cu deficient de auz, cu predare în limba maghiară”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Astfel, în vederea creșterii gradului de participare în învățământul preșcolar, primar și gimnazial, unitatea școlară va beneficia de mobilier la comandă și alte obiecte de mobilier, echipamente IT, dotări pentru stimulare senzorială și kinetoterapie, precum și de materiale educaționale și alte articole utile furnizării serviciilor instructiv-educative.

"Valoarea estimativă a acestora este de 568.149 lei, termenul de depunere a ofertelor fiind 13 iulie a.c.

Menționăm faptul că termenul de finalizare a proiectului european este luna februarie 2023, stadiul actual al lucrărilor fiind de cca. 60%", a transmis Consiliul Judeţean Cluj.