Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo: Anul 2021 a fost unul bun pentru aeroport. Am avut mai multe destinaţii decât în 2019

În România suntem în aşteptarea valului cinci creat de tulpina Omicron. În alte ţări deja această variantă este predominantă.

Directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo a precizat că, varianta Omicron nu a afectat încă aeroportul.

“Este foarte important să respectăm toate măsurile. Au fost puține cazuri de infectare în aeroport sau în avion pentru că au fost măsuri foarte stricte. Nu considerăm că este un pericol în avion sau în aeroport, mai ales datorită faptului că, pentru zborurile internaționale călătorii trebuie să prezinte dovezi de certificat de vaccinare sau test. Această variantă afectează zborurile pentru că s-au luat măsuri suplimentare. Sunt țări care înainte acceptau doar certificat de vaccinare și acum călătorii trebuie să prezinte și test, chiar dacă sunt vaccinați. Considerăm că nu va mai scădea așa mult traficul”, a declarat David Ciceo la ZIUA LIVE.

De asemenea, Directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a precizat că, anul 2021 a fost unul bun pentru aeroport.

“În anul 2021 noi încheiem cu aproximativ 50% față de 2019. Este peste estimări pentru că, totuși zborul intern Cluj-București merge destul de bine. Este momentan un trafic redus legat de zborurile intercontinentale. Noi pentru 2022 am estimat 2 milioane de pasageri. Să știți că 2021 a fost un an foarte bun pentru aeroport. Am avut mai multe destinații decât în 2019. În anul 2021 am avut mai mulți pasageri pentru turism, ne referim la țările calde, Turcia, Egipt, Grecia, mai mult decât în 2019, datorită eforturilor de marketing, am redus costurile”, a mai spus David Ciceo.