Director nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj

Managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Șușcă, a fost demis de noul ministu al Sănătății.

Petru Şuşcă va fi înlocuit de un manager interimar. Astfel, funcţia va fi oferită medicului Claudia Gherman, conferențiar la UMF Cluj, până se va organiza concursul pentru postul de manager.

Deputatul Emanuel Ungureanu a observat activitatea fostului manager, Petru Şuşcă şi a spus că a făcut mult rău sistemului. 

„Șușca a făcut extraordinar de mult rău sistemului sanitar. Eu vorbesc despre abuzurile sale cu mult timp înainte de a fi politician. Am scris ca jurnalist despre mizeria din Spitalul Județean Cluj, am filmat circuitul hranei care se transporta împreună cu deșeurile toxice. Șușca l-a oprit pe profesorul Ciuce și alți doctori remarcabili de la Chirurgie 1 să opereze copii, i-a dat in judecată, a determinat plecarea doamnei profesor Hagău, a doamnei Mariana Matei, un chirurg vascular de excepție”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu a mai declarat şi faptul că, Şuşcă a fost schimbat foarte târziu.

„Când vom ajunge la contractele Spitalului Județean Cluj din ultimii 7 ani, la risipa banului public veți vedea și motivele concrete ale protecției politice. Șușca a fost schimbat foarte târziu, marele rău a fost făcut, sistemul de îngrijire a politraumei a fost distrus complet și mulți profesioniști au fost îndepărtați de stilul grobian al lui Șușca de a conduce un spital care are clădiri putrezite care colcăie de șobolani”, a declarat Emanuel Ungureanu.