Dezvoltatorul imobiliar, Călin Vişan: Majoritatea clujenilor cumpără cu banii jos

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, dezvoltatorul imobiliar, Călin Vişan a menţionat că, majoritatea clujenilor cumpără cu banii jos.

“Majoritatea clujenilor cumpără cu banii jos de la noi. Fiind proiecte centrale cererea este foarte mare și munca este grea și atunci sigur că avem pretenții ca oamenii să ne finanțeze și noi să profităm de aceste finanțări și să putem dezvolta mai multe proiecte în paralel. Cam aceasta a fost strategia. Asta am făcut până acum. Pe fiecare șantier îl abordăm altfel, în funcție de situație. Este un efort foarte mare. De multe ori nu avem loc de organizare pentru șantier. Suntem nevoiți să închiriem parcele de la vecini sau să facem înțelegeri cu ei. Încercăm să închiriem și de la Primărie, dar Primăria îți închiriază un trotuar și nu te lasă să deranjezi traficul și ne adaptăm la fiecare situație. Secretul este ca atunci când cumpărăm, să nu cumpărăm un teren dacă știm că tehnic nu se poate construi acolo. Căutăm această soluție din faza din care cumpărăm terenul”, a menţionat Călin Vişan.

De asemenea, Călin Vişan a precizat că, fiecare dezvoltator imobiliar ar putea da o parte din profit comunităţii.

“Eu cred că fiecare dezvoltator are suficient profit pe proiecte încât să poată da o parte din acești bani înapoi comunității. Cererea aceasta ar trebui să fie compensată. Să nu pară a fi un efort sau o donație. Ar fi metode. De exemplu să îți acorde timp, să meargă lucrurile mai repede. Dacă ai 100 de apartamente poți da un apartament sau două pentru persoanele cu situaţii sociale dificile”, a spus Călin Vişan la NapocaFM.