Demolarea garajelor continuă şi în 2022 în Cluj. Care sunt zonele vizate?

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a precizat că, 1800 de garaje din toate cartierele din Cluj vor fi demolate în 2022, urmând a fi create circa 360 de locuri de parcare suplimentare pe platformele reamenajate.

Care sunt zonele vizate?

Există zone vizate de demolări în mai toate cartierele orașului: Zorilor - Calea Turzii, Jupiter; Gheorgheni - Brâncuși, Alverna; Grigorescu - 1 Decembrie 1918, profesor Ciortea, Petuniei, Alexandru Vlahuță, Fântânele; Mănăștur - Almașului, Ion Meșter, Mogoșoaia, Câmpului; Mărăști - Scorțarilor, Gorunului, București; Între Lacuri.

„Ne propunem și pentru anul 2022 să demolăm aproximativ 1.800 de garaje din toate cartierele orașului. Discutăm de Calea Turzii, Jupiter, acolo am trimis deja somațiile pentru 122 de garaje. Vor mai urma și alte zone din cartierul Zorilor. Va intra și zona Brâncuși, Alverna. În Grigorescu, zona 1 Decembrie 1918, profesor Ciortea, Petuniei, Alexandru Vlahuță, Fântânele. Din cartierul Mănăștur, sunt vizate străzile Almașului, Ion Meșter, Mogoșoaia, Câmpului. În cartierul Mărăști, vor fi demolate garaje de pe strada Scorțarilor, Gorunului, București și vom continua cu garajele care mai sunt în zona cartierului Între Lacuri. Practic, în fiecare cartier al orașului avem platforme de garaje pe care urmează să le demolăm”, a declarat Dan Tarcea potrivit monitorulcj.ro.

De asemenea, el a precizat că, proprietarii notificaţi deja mai au aproape trei luni să demoleze garajele.

„Termenul de demolare a garajelor este de 15 aprilie 2022. Pentru lunile de iarnă, există un termen de patru luni de la data la care proprietarii au primit somațiile și avem această confirmare, sau trece termenul de afișare. Pe perioada verii, clujenii au la dispoziție 90 de zile pentru demolarea garajelor. (…) Din cele 3.600 de garaje demolate în ultimii ani, au fost sub 10 situații când proprietarii nu s-au conformat și a intervenit primăria. Trebuie reținut că în momentul în care cineva refuză să își demoleze garajul, își pierde prioritatea de a avea un loc de parcare”, a declarat Dan Tarcea.