David Ciceo: Oamenii îşi doresc să călătorească. Am avut şi 20 de zboruri pe săptămână în Egipt

În data de 21 septembrie, Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2021. Evenimentul a reprezentat un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte. Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea numărului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calanderistic a fost în anul 2010, iar de atunci cu excepţia anilor 2021 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii Aeroportului.

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Eugen Olariu de la NapocaFM, Directorul General al Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo a vorbit despre acest eveniment.

“Foarte important pentru Aeroportul din Cluj. La începutul anului nu estimam 1 milion de pasageri, dar am făcut un efort de marketing extraordinar, am adus companii noi, destinații noi. Este important că s-au reluat zborurile. În ceea ce privește traficul pe această vară ca aeroport regional, suntem printre primele aeroporturi din Europa ca reluarea a traficului. Pe lunile august-septembrie am avut aproximativ 80% față de traficul din 2019”, a spus David Ciceo.

De asemenea, Directorul General al Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a menţionat că, după o perioadă în care nu s-a putut zbura, oamenii şi-au dorit să călătorească.

“Avem o noutate absolută. Numărul de pasageri pe zborurile turistice în 2021 a depăşit numărul de pasageri pe zborurile turistice din 2019. În plină criză clujenii au mers mult mai mult pe destinaţii turistice. După o perioadă de închidere clujenii au dorit să iasă, au dorit să meargă în vacanţă. Surpriza foarte placută anul acesta a fost Hurghada. Hurghada a depăşit foarte mult. Îi invităm pe clujeni să vadă în continuare oferta. Clujenii au dorit să meargă în excursii, să călătorească. În martie, aprilie, mai am avut şi 20 de zboruri pe săptămână în Egipt. Ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria aeroportului. Criza provoacă şi alte tipuri de efecte”, a declarat David Ciceo la NapocaFM.