Dan Tarcea: Există o mobilizare exemplară la Cluj. Mulţi oameni îşi doresc să ajute refugiaţii ucraineni

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a fost invitat în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

Acesta a precizat că mulţi clujeni ajută refugiaţii din Ucraina.

“Avem o mobilizare exemplară la Cluj. Sunt multe persoane care vor să facă ceva și vor să se implice. Unii sunt voluntari, alții donează bani, donează alimente, oferă locuri de cazare. Fiecare are părticica lui cu care intervine. Noi ca Primărie până în acest moment am identificat 5 spații de depozitare, 3 au fost puse deja la dispoziția asociațiilor. Există spaţiu pentru depozitare pe Primăverii, la Parking, în Zorilor și pe strada Ghimeşului. Alte două spaţii vor fi date în folosinţă începând de mâine, în Piața Flora și în Piața Hermes. Acolo se vor organiza centre de colectare. Clujenii care vor să sprijine, să aducă un suport pentru cei care sunt în Ucraina. Aceste centre sunt gestionate de asociații care se ocupă de toate elementele. Sunt cel puțin 45 de asociații care ajută. Această listă poate fi consultată pe site-ul Primăriei”, a declarat Tarcea la Napoca Live.

De asemenea, Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunţat că în urma constituirii Grupului clujean de sprijin pentru Ucraina a reușit să mobilizeze resurse și, în același timp, să adune toate propunerile de sprijin oferite de către clujeni.

“În parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Cluj și Inspectoratul județean pentru situații de urgență, sub coordonarea Ministerul Afacerilor Interne, Romania, avem asigurate, conform legii,  locuri de cazare în hoteluri, pensiuni, tabere școlare și facilități sportive, în funcție de solicitări. Avem asigurate resursele de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și cadrul logistic pentru oferirea serviciilor educaționale, legale, de traducere și de transport, după caz”, a declarat Boc pe pagina de Facebook.