Dan Tarcea, despre fondurile pentru clujenii care găzduiesc ucraineni: 20 de lei pe zi pentru hrană este o sumă suficientă

Persoanele fizice de pe raza municipiului Cluj-Napoca care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea din bugetul Inspectoratului județean pentru situații de urgență Cluj a cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoana găzduită.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a declarat în cadrul emisiunii de la Napoca Live faptul că suma de 20 de lei acoperă o mare parte din nevoile de hrană.

„Aici a fost o evaluare pe care a făcut-o Guvernul în această direcție. Este important să primească acei bani persoanele fizice care găzduiesc persoane care provin din Ucraina. Este o procedură simplă, practic persoanele fizice care au găzduit în luna precedentă pot să depună la sediul Primăriei sau pe mail, o cerere în care trebuie să precizeze numărul de persoane găzduite, numele și prenumele lor, localitățile din care provin aceste persoane, intervalul de timp pentru care se solicită aceste cheltuieli cu hrană și această cerere trebuie să fie însoțită și de o declarație pe proprie răspundere. Cererea se depune în primele 3 zile ale lunii, pentru luna precedentă. În condițiile în care la un restaurant meniul zilei este la 20 de lei, felul 1, felul 2 și desert, cred că cu 20 lei pentru o persoană în decursul zilei se pot acoperi o mare parte din nevoile de hrană”, a declarat Tarcea la Napoca Live.