Dan Clinci: Centrul Clujului nu are nevoie de mai multe parcări. Nu vrem ca centrul să fie plin de maşini

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, cercetător la Institutul pentru Cercetare în Economia Circulară și Mediu, arhitectul Dan Clinci a menţionat că, centrul Clujului nu are nevoie de mai multe parcări.

"Orice parcare construieşti la ora actuală, care să adăpostească 100 de maşini va aduce automat încă 100 de maşini în centru. Nimeni să nu îşi imagineze că se pot face suficiente parcări pentru câte maşini sunt. Dacă faci parkinguri noi în zona centrală, încurajezi oamenii să vină acolo cu mașinile. Nu vrem ca centrul să fie plin de mașini, vrem ca oamenii să circule cu mijloacele de transport în comun. Este frumos să ai mașină, dar lumea merge într-o altă direcție. De asemenea, parcările centrale trebuie să fie scumpe, pentru ca cetățeanul să se gândească de două ori dacă vine cu mașina“, a declarat Dan Clinci la NapocaFM.

De asemenea, arhitectul Dan Clinci a spus că, este nevoie de hub-uri de transfer.

“Este o discuţie foarte interesantă. Multă vreme am visat ca platoul Sălii Sporturilor să devină un hub de transfer. Să vină cei din Mănăștur, cu mașini personale sau cu autobuze și de acolo să fie preluați: copiii, de autobuze școlare, adulții, de autobuze care merg spre parcurile industriale sau spre alte zone ale orașului. Acum nu mai este posibil, există un alt proiect pentru platoul Sălii Sporturilor. Dar este în continuare nevoie de hub-uri de transfer pentru cei care vin din afara Clujului”, a menţionat Dan Clinci la NapocaFM potrivit Media9.