Dacian Cioloş: „Soluţia alegerilor anticipate, discutată după ce clarificăm situaţia premierului Cîţu"

Alegerile anticipate sunt soluţii ce pot fi discutate după ce va fi clarificată situaţia premierului Cîţu, a afirmat copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, care răspunde astfel PSD.  Social-democrații au anunţat că vor susţine moţiunea de cenzură inițiată de USR PLUS şi AUR, doar dacă se va merge până la capăt şi se va ajunge la alegeri anticipate. 

 "Astea sunt etape, nu mergem cu poveşti din astea. Aici vorbim de situaţia premierului Cîţu, nu de alegeri anticipate, astea sunt soluţii care pot fi discutate după ce clarificăm situaţia premierului Cîţu. PSD-ul a spus încă de la început că vrea căderea Guvernului Cîţu. Are ocazia să demonstreze că nu era doar o vorbă aruncată în vânt, că nu sunt alte sfori în spate, care să tragă şi să orienteze poziţiile diferiţilor lideri din PSD, dovada asta se face la vot. Ca să ajungem la vot, trebuie să ajungă moţiunea în plenul Parlamentului”, a declarat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a explicat de ce a preferat partidul său o moţiune de cenzură alături de AUR, în loc să susţină demersul similar al PSD. Totodată Cioloş a menționat faptul că USR PLUS nu a depus o moţiune ”împreună cu nimeni” şi că formaţiunea nu are un proiect politic cu AUR.

"N-am depus o moţiune împreună cu nimeni. Noi ne-am propus propria moţiune şi am căutat susţinere în Parlament de la toate partidele care sunt acolo, nu noi am decis ce partid să intre sau să nu intre în Parlament, însă atunci când vrei să aplici o procedură parlamentară şi depunerea unei moţiuni de cenzură e un act politic care are nevoie de o procedură parlamentară, ne-am asumat acel act politic de a depune o moţiune de cenzură noi, USR PLUS şi am cerut partidelor parlamentare sprijin pentru asta, am primit sprijin pentru moţiune şi la atât se limitează aşa-zisa colaborare cu AUR. Noi n-avem nici un proiect politic cu acest partid, n-avem nici o alianţă, n-avem de gând să guvernăm cu ei, n-avem de gând să negociem obiective politice pe care le avem noi. AUR a decis să semneze această moţiune, ca să putem îndeplini o procedură parlamentară şi să putem depune moţiunea, ca să vedem la vot care e părerea partidelor politice legat de această moţiune", a precizat Dacian Cioloş.