Cum sunt influenţaţi elevii de calitatea mediului în care învaţă?

Invitată în cadrul emisiunii În Spatele unui Copil Fericit de la NapocaFM, fondatoarea Transylvania College, Simona Baciu a precizat că una dintre nevoile de bază ale elevului este siguranţa.

“Atunci când nu te simți în siguranță ai starea de frică, de neîncredere, nu poți să faci discernământ între lucrurile care te ajută și cele care nu te ajută. Înaintea oricărui lucru în școală trebuie să fie siguranța. Siguranța începe inclusiv cu ideea că eu ca părinte îmi trimit copilul la școală în siguranță, el este în siguranță în școală, în pauze și îl aduc acasă tot în siguranță. Mediul în care învață este poate la fel de important față de ceea ce învață. Atunci când ești în siguranță, ești creativ, ai curaj și ești atent la nevoile tale. În momentul în care intri într-o școală cu frică, cu dorința de a pleca cât mai repede de acolo, dacă nu te simți apreciat, învățarea se face cu totul altfel. Siguranța este poate lucrul în care ar trebui să investim foarte mult, pentru că nu investești doar pentru a avea niște trepte. Siguranța înseamnă spațiu fizic, emoțional și relațional”, a mai precizat Simona Baciu la NapocaFM.

Profesorul este un factor important în crearea unei atmosfere eficiente în clasă

Simona Baciu a explicat ce înseamnă starea de bine a profesorului.

“Starea de bine a profesorului practic vine din starea de bine personală. Atunci când noi suntem bine cu noi, suntem bine și cu cei din jurul nostru. Când vorbim despre un profesor noi spunem că el trebuie să fie prezent în sala de clasă, să performeze în fața elevilor, să predea şi să obțină rezultatele cele mai bune pe care le poate din fiecare dintre elevi. Starea de bine nu înseamnă doar lipsa sănătății mintale, ci însemană modul în care noi suntem pregătiți să reacționăm și să acționăm în situații dificile. Mintea noastră este mult mai solicitată față de cât credem”, a explicat Simona Baciu la NapocaFM.