Cum îţi ajuţi copilul să-şi îndeplinească visul? Află de la Ada Harangozo - antrenor de dezvoltare personală

În cadrul emisiunii În spatele unui copil fericit de la NapocaFM, moderată de Manuela Coşiu, Ada Harangozo - antrenor de dezvoltare personală, a explicat ce stă la baza unui vis îndeplinit.  

“Nu cred că am eu o rețetă perfectă pentru împlinirea unui vis. Este nevoie de foarte multă încredere. Înainte de a materializa un vis este absolut necesar să ne lămurim anumite aspecte. Dacă în primul rând acest vis ne aparține, dacă este un moft sau o necesitate, dacă am disponibilitatea de a urma toate etapele necesare, dacă sunt dispusă să plătesc prețul necesar pentru acest vis, dacă acțiunile care sunt necesare pe parcursul acestui drum îmi aduc bucurie, dacă sunt motivată și îmi pot menține motivarea până la materializarea visului. Pe lângă clarificarea acestor aspecte ai nevoie de foarte multă răbdare”, a explicat Ada Harangozo.

Cum îţi ajuţi copilul să-şi îndeplinească visul?

“În călătoria de dezvoltare am identificat o mulțime de goluri, de blocaje care își aveau originea în copilăria și adolescenţa mea. Frustrări ascunse adânc. Asta doar pentru că la momentul respectiv nu am știut să le gestionez, poate nu am avut oamenii potriviți în jurul meu care să mă ajute și nu am avut nici informațiile. Din dorința de a îl proteja pe copilul meu m-am pregătit. Voiam să fiu pregătită pentru etapa de adolescenţă. În căutările mele am găsit un program creat special pentru copii și adolescenți, John Maxwell, menit să îi ajute să înțeleagă și să își integreze cele mai importante valori de leadership personal. Am simțit că mi se potrivește.

Cunosc o mulțime de copii care nu și-au găsit cu ușurință drumul. În sensul că se apropiau de finalul liceului și nu știau ce drum să urmeze. Este foarte important să conștientizăm faptul că, acei copii au nevoie de îndrumare și atunci trebuie să îi ajuți să își găsească acel ceva. Acum majoritatea tinerilor își doresc să lucreze în IT de exemplu. Dar întrebarea este, pentru acel copil care își dorește asta: Știi ce presupune această meserie? Cunoști o persoană care lucrează în IT?”, a explicat Ada Harangozo la NapocaFM.