Cum este influenţată dezvoltarea imobiliară de conflictul din Ucraina? VEZI ce spune Dan Pitic – dezvoltator imobiliar

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la Napoca Live, dezvoltatorul imobiliar, Dan Pitic a explicat cum este influenţată dezvoltarea imobiliară de conflictul din Ucraina.

“Este într-adevăr o ușoară reținere în zona de vânzări pe care încerc să o ghicesc, având în vedere că noi am încheiat vânzările pentru toate proiectele care erau în piață. Mi se pare normal să fie un moment în care o parte dintre investitori intră într-o expectativă. Cred că este de termen foarte scurt”, a precizat Dan Pitic.

El a spus că totul va fi mai scump în viitor, pentru că indiferent de ce s-ar întâmpla vor exista consecinţe economice.

“Cred că jocul încă se va mai juca mult timp în principal pe plan economic. Indiferent de ce s-ar întâmpla în Ucraina consecințele economice sunt consistente pentru ceea ce este în jur. Dacă Rusia cucerește Ucraina, Ucraina va deveni teritoriu controlat de Rusia și va intra cu aceste sancțiuni. Dacă Rusia nu cucereşte Ucraina războiul va dura mult. Chiar dacă noi ar trebui să ne vedem liniștiți de viață înainte, vom fi afectaţi din punct de vedere economic. Insecuritatea înseamnă risc, risc înseamnă costuri de risc financiar, costurile de risc financiar înseamnă dobânzi mai mari, dobânzile mai mari înseamnă la modul general ceva ce devine mai scump. Materiile prime vor avea prețuri mai mari. Totul va fi mai scump”, a declarat Dan Pitic la Napoca Live.

Uniunea Europeană a adoptat mai multe măsuri suplimentare pentru a răspunde agresiunii militare a Rusiei. VEZI aici.

De asemenea, UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei din cauza nepăsării Kremlinului faţă de cetăţeni, a declarat Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit CNN.