Cum au fost gândite și cum vor arăta spațiile verzi de pe Cetățuie și din Parcul Est? Află de la arhitecta Ana Horhat

Ionel Lespuc, jurnalist Media9, alături de invitata lui Ana Horhat, arhitect peisagist, au vorbit la emisiunea Real Estate Agenda de la Napoca Live despre cum trebuie să arate spațiile verzi și despre proiectele Cetățuia și Parcul Est.

Ana Horhat alături de asociațiile de arhitecți METAPOLIS și Atelier MASS au căștigat concursurile pentru Parcul Est și Cetățuia. Arhitecții au mai colaborat și la alte proiecte, iar echipa este compusă dintr-un grup de urbaniști, arhitecți și peisagiști.

„Deși par două proiecte total diferite, au niște elemente în comun. Adică, valoarea patrimonială, fie ea istorică, fie ea naturală. Noi am încercat de fiecare dată să ne diferențiem prin faptul că încercăm să studiem foarte mult siturile respective. Sper să reusim să facem asta pănâ la implementare”, a declarat arhitecta Ana Horhat.

Peisagistica și amplasarea spațiilor verzi sunt elemente importante și necesare avute în vedere de echipa care se ocupă de cele două proiecte.

„În general, mie mi se pare că o grădină, un spațiu verde, trebuie să ofere o supriză, o experiență. Spre deosebire de arhitectură, de o clădire, de un obiect arhitectural, o grădină e un proces, o surpriză, o experiență, o chestie foarte intimă”, a declarat arhitecta.