Criza economică generată de pandemia de Covid-19 a avut un efect şi asupra taximetriştilor

Vicepreşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Cluj, Ioan Pugna invitat la NapocaFM a declarat faptul că, această criză economică generată de pandemia de Covid-19 a avut un efect asupra multor afaceri din HORECA, inclusiv asupra taximetriştilor.

“Criza economică generată de această pandemie de Covid, începută în martie anul trecut, eu cred că a decimat multe afaceri din domeniul HORECA și transportul şi taxiurile fiind activităţi conexe acestora, adică dacă nu mai sunt restaurante deschise, nu mai sunt studenți, școlile sunt închise automat impactul a fost enorm. Adică pot să spun din date financiare. Cifra de afaceri e diminuată cu 80-85%”, a declarat Ioan Pugna la NapocaFM.

Ioan Pugna a mai precizat şi faptul că, pentru o persoană care desfăşoară doar activitate de taxi şi nu are alt job, este puţin mai greu, deoarece volumul de muncă este mai mare.

“Volumul de muncă a crescut mult. Volumul de muncă, adică statul efectiv în stradă. Timpii de muncă au crescut, încasările au scăzut și să poți compensa într-un fel scăderea încasărilor trebuie să muncești mai mult. Adică undeva la 14, 15 ore colegii sunt în stradă. Asta pe lângă faptul că, undeva la 70% din 2500 de taxiuri sunt în stradă. Dacă ar fi toate în stradă ar fi o problemă foarte gravă”, a declarat Ioan Pugna la NapocaFM.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/416176119664248