Cristian Crişan: Investitorii americani îşi asumă mult mai multe riscuri faţă de cei români

În cadrul emisiunii România 4.0, de la NapocaFM, CEO-ul companiei Load Better, Cristian Crişan a vorbit despre experienţa sa profesională din America. El a spus că, există o mare diferenţă între europeni şi americani.

“Există o mare diferență. La americani nu contează la ce nivel financiar sunt părinții, nu contează câți bani, ei trebuie să meargă la lucru de la 14 ani, de la 15 ani. Îi învață de mici ce înseamnă responsabilitatea. Nu există că mama și tata au bani și atunci o să primească cât vrea. Din contră. E foarte greu să vezi diferența între oameni la nivel de averi, pentru că ei sunt în general foarte modești și nu pun preț pe lucrurile pe care de exemplu noi punem. E o diferență mare. Ei sunt foarte serioși.

Ei nu judecă foarte mult. Ei își văd de treaba lor și nu se prea uită în grădina vecinului. Acesta a fost un lucru care mi-a plăcut. E o chestie de mentalitate la care trebuie să lucrăm”, a menţionat Cristian Crişan la NapocaFM.

Cristian Crişan a fost întrebat dacă a fost privit diferit de americani, pentru că este european. El a precizat că, americanii l-au respectat mult.

“Ei ţin foarte mult la cultură. De fapt la respectul dintre oameni, indiferent din ce țară ești. Pe mine personal m-au tratat foarte bine. Eu am lucrat la firmă americană de brokeraj și nu am ce să le reproșez. Respectă foarte bine cultura, toți sunt tratați la fel, poate chiar la un nivel mai detaliat. Ei te respectă foarte mult.

Sunt anumite circumstanțe care se întâmplă în viață fără să vrei. În poziția de broker ajungi să cunoști foarte multe persoane datorită faptului că dai foarte multe telefoane și primești foarte multe telefoane și ai ocazia să vorbești cu persoane cu diferite funcții din anumite companii. Eu am avut ocazia să cunosc câteva persoane foarte bune la business și atunci văzând că e o relație serioasă reciprocă am început să discutăm, cum ar fi să facem noi o firmă de brokeraj”, a precizat Cristian Crişan.

De asemenea, Cristian Crişan a mai spus că, investitorii americani îşi asumă mai multe riscuri comparativ cu românii.

“Investitorii americani își asumă mult mai multe riscuri față de cei români. Calculate și necalculate. Dar ei au mai mult o strategie și asta se bazează și pe experiență. Ei rulează foarte multe startup-uri în fiecare an. De asemenea, dispun și de alte fonduri. Ei se focusează pe echipă, mai mult decât pe ideea ta. Dacă echipa nu e formată din oameni de succes atunci nu o să investească în tine”, a declarat Cristian Crişan la NapocaFM.