Cristian Ciulbea, despre interzicerea ambarcaţiunilor cu motor termic de pe lacurile Beliş şi Tarniţa

Pe lacurile de acumulare Beliş şi Tarniţa s-a dispus interzicerea ambarcaţiunilor cu motor termic.

Beliş şi Tarniţa au fost ultimele acumulări de ape pe care s-a mai putut naviga cu barca.

Fostul director al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, Cristian Ciulbea invitat la NapocaFM a vorbit despre cât de reală este poluarea şi cât de periculoasă este, din perspectiva bărcilor cu motor.

"Părerile sunt împărţite. Pot să spun însă că cel puţin Apele Române şi Compania de Apă Someş-Tisa, fac verificări clare asupra calităţii apei şi nu au fost probleme deosebite în anii aceştia. Sigur că partea de bărci cu motor sau de agrement cu bărci cu motor termic este scoasă din ecuaţie pentru că în momentul acesta fiind o hotărâre şi fiind un regulament foarte clar, nu se mai poate discuta de chestia asta", a spus Cristian Ciulbea.

De asemenea, el a vorbit şi despre fosele septice de la casele de vacanţă, despre care se spune că ar produce poluare mare.

"Legat de acele fose septice sigur că aici trebuie făcută o verificare foarte clară. Verificarea se poate face şi s-au mai facut verificări, dar numai când cota din lac este la un anumit nivel.

În lacurile de acumulare nu cred să fie probleme deosebite, dar o parte clară şi o chestiune importantă este ca în viitor să se găsească o variantă de a putea să colectezi cumva prin sisteme de canalizare", a declarat fostul director al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, Cristian Ciulbea.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/270876691204348