Cosmin Lupan: Cluj-Napoca este singurul oraș din România în care prețurile la apartamente au crescut mai mult decât au crescut veniturile

Invitatul emisiunii Real Estate Agenda de la Napoca Live, Cosmin Lupan, de la agenția imobiliară Capital Imobiliare, a vorbit alături de Ionel Lespuc, jurnalist Media9, despre schimbările care s-au produs pe piața imobiliară din Cluj-Napoca.

Conform unui studiu realizat de agenția imobiliară Capital Imobiliare alături de ValorEasy, Clujul are cele mai mari prețuri de vânzare de imobiliare din toată România. Prețurile de vânzare ale apartamentelor s-au apreciat cu 80% în termeni reali între 2015 – 2021, iar la nivel național anul 2021 a fost anul cu cea mai intensă activitate de tranzacționare din ultimii 5 ani.

„Prețurile au crescut la Cluj cu 80% din 2015 până în 2021 și veniturile au crescut cu 74%. Este singurul oraș din România în care prețurile la apartamente au crescut mai mult decât au crescut veniturile”, a declarat Cosmin Lupan, unul dintre realizatorii analizei imobiliare.

Prețurile medii, între toate apartamentele cu o cameră sau cu patru camere, s-au apreciat cu 12.000 de EURO într-un singur an.

„Prețul mediu este de 122.000, față de trimestru unu din 2021 de 110.000”, conform analizei privind piața imobiliară din Cluj a agenției Capital Imobiliare.