Consiliul Județean Cluj abandonează proiectul Tetarom IV din Feleacu. Tișe: Nu se mai investesc bani în el

Tetarom IV ar fi urmat să fie construit în comuna Feleacu din județul Cluj pe o suprafaţă de 850.000 mp.

Consiliul Județean Cluj va propune, în ședința ordinară de joi, 26 mai 2022, încetarea acordului de parteneriat dintre Judeţul Cluj şi Comuna Feleacu, în vederea realizării Proiectului „Construire Parc Industrial TETAROM IV, extindere conductă gaz şi staţie de reglare, extindere reţea electrică şi staţia de transformare, captare apă, rezervor şi staţie de epurare, realizarea unei hale pentru IMM-uri, Comuna Feleacu, sat Vâlcele, județul Cluj”.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat că nu se vor mai face investiții pentru proiectul Tetarom IV. El a spus că parcul industrial va fi folosit la nivelul la care există în prezent.

„Parcul Industrial Tetarom IV din Feleacu nu merge mai departe, în sensul că nu se mai investesc bani în el. Va rămâne la faza la care a fost investit până acum în aceste construcții, accesul plus hala care există acolo. Urmează să se decidă în ședința de Consiliu Județean dacă el va rămâne în proprietatea județului sau îl vom transfera către autoritățile publice acolo. Decizia am luat-o urmare a analizei pe care am făcut-o și a situației terenurilor, a cheltuielilor pe care ar trebui să le facem de acum înainte, fiind și problemele din pandemie când lucrările au fost oprite. Au existat motive de ordin tehnic acolo, iar noi nu putem să continuăm să băgăm bani într-un sac fără fund și să ne trezim că acel parc va costa de 10 ori mai mult.

Vom folosi acest parc industrial la nivelul care există în prezent, iar cheltuielile suplimentare pe care le facem am decis să nu le mai facem. Nu se pierde niciun bani, banii folosiți și cheltuiți în parc, au dat parcul în faza în care există acum. Ca să trecem în faza a doua a acestui parc ar trebui cheltuiți mulți bani, sunt chestiuni de ordin tehnic”, a declarat Tișe, la Ziua Live.

El a precizat că Parcul Industrial Tetarom V de la Luna merge mai departe, existând firme interesate în acele terenuri.

„Noi nu abandonăm ideea construirii de parcuri industriale, însă vom intra în acele parcuri industriale unde există interes din partea autorităților locale și în care autoritățile locale nu pot în mod unilateral să facă aceste parcuri. Noi dorim să facem parcul industrial de la Luna, dar dacă, de exemplu, un investitor pe care comuna Luna îl are dorește să investească sau mai mulți investitori doresc să se înțeleagă și să facă un parteneriat direct cu primăria din Luna, atunci în mod evident nu are niciun sens ca noi, Consiliul Județean, să intrăm alături de primărie dacă nu aducem un plus sau nu investim și noi să creștem valoarea terenului. Multe firme doresc să facă ele infrastructura și ulterior să folosească parcul fără să mai aștepte de la autorități un număr de an pentru a le face ele (infrastructura-n.red.). Noi am pus în ultimii doi ani în buget aproximativ 5 milioane de euro pentru a continua parcul industrial de la Câmpia Turzii, au fost mai mulți investitori, au văzut terenul și am discutat pe partea de componente auto, continuăm acolo investiția. Dacă există interes și un plan de afaceri  serios din partea unui investitor și noi vom contribui și noi cu o sumă mai mare. Parcul industrial Tetarom V va continua. Există multe firme care se interesează de aceste terenuri”, a mai spus Tișe.