Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 28-30 septembrie 2023, Conferința internaţională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 250 de specialiști din România și alte 14 țări, transmit reprezentenţii Universităţii, într-un comunicat de presă.
Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a 22-a este conceput ca un forum dinamic, ce acoperă o gamă largă de domenii științifice.
Conferința cuprinde sesiuni interactive și discuții de tip panel, oferind cercetătorilor din întreaga lume șansa de a se conecta între ei. Obiectivul principal este schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologia, medicina veterinară, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.
”În acest an, avem aproximativ 250 de participanți din 14 țări, plus România. Ne simțim extrem de bucuroși să organizăm a 22-a ediție a conferinței, iar speakerii invitați, atât din România, cât și din străinătate, vor elabora un program captivant prin intermediul prezentărilor orale și al posterelor selectate, pentru a prezenta rezultate științifice și tehnologice de actualitate”, a precizat coordonatorul conferinței, Prof. dr. Dan C. Vodnar, Prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca.
Sesiunile participante în cadrul lucrărilor: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură, Economie și dezvoltare rurală, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului, Geodezie, Silvicultură și Științe Exacte Aplicate.
Vor participa și reprezentanții celor șase facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca, alături de specialiștii din Austria, Burkina Faso, Egipt, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Serbia, Slovacia, Marea Britanie, SUA și România.
Conferința se va desfășura în amfiteatrele din campusul USAMV Cluj-Napoca, precum și la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate.