În ședința de Consiliu Local, din 4 Mai, a fost votat proiectul privind organizarea concursului de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru ,,Amenajare Parc Bună Ziua” și aprobarea cuantumului premiilor care urmeaza să fie acordate.
“Scopul concursului este selectarea celei mai bune soluții de amenajare și echipare a parcului Bună Ziua, în folosul cartierului și al orașului.
Procedura de atribuire va fi făcută prin concurs de soluții, desfășurat într-o singură fază, având ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv echipei câștigătoare de proiectanți și este deschis în România.
Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul dezvoltării recente din sudul orașului.
Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal”, a declarat Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.
Suprafața de intervenție propusă cuprinde:
Zona A, în suprafață de 2,20 ha, este în principal zona de acces și dirijare, destinată mai ales operațiilor de transformări peisagere și amenajari hidrotehnice.
Zona B, în suprafată de 5,89 ha, este considerată corpul principal al parcului și va fi supusă principalelor transformări.
Este împărțită în mare în 3 subzone, după configurarea geografică:
B.1 – 2,63 ha Subzona de promenadă de-a lungul văii Becașului;
B.2 – 2,22 ha Subzona de promontoriu între cele 2 văi;
B.3 – 1,04 ha Subzona de vale largă a afluentului Becaș.
Zona C, în suprafată de 2,64 ha, cuprinde valea râului Becas și cursul de apă, disponibile operațiilor de reabilitare ecologică, transformare peisajeră, amenajări hidrotehnice.
Este împărțită în mare în 2 subzone:
C.1 – 0.99 ha Subzona cursului principal al Becașului;
C.2 – 1,65 ha Subzona afluent Becaș.
Concursul de soluţii va fi organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România și vor fi declaraţi un număr maxim de 3 câştigători, pe baza clasamentului proiectelor întocmit de juriu, care vor fi remuneraţi prin premii. Procedura urmează a fi finalizată prin negociere cu fiecare dintre aceşti câștigători.